open-navfaktor-logo
search
Povodom 1. marta
Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto čestitala Dan nezavisnosti BiH
Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
28.02.2023. u 17:09
get url
text

- Na današnji dan, 1992. godine, Bosna i Hercegovina je postala nezavisna, suverena i međunarodno priznata država. Taj historijski trenutak ostat će zabilježen kao datum koji nas je opredijelio da našu domovinu nastavimo zajednički osnaživati kao državu tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih drugih koji u njoj žive.

Danas se naša domovina nalazi pred samim vratima velike evropske porodice. Uvjerena sam kako je punopravno članstvo u Evropskoj uniji naš zajednički cilj i budućnost kojoj svi težimo. Na tom putu moramo biti jedinstveni, sa željom i vjerom u bolje sutra, te iskreno i beskompromisno raditi na ostvarenju svih naših strateških opredjeljenja.

Kao predsjedateljica Vijeća ministara BiH, te u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svima u Bosni i Hercegovini, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti - navodi se u čestitki predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.