open-navfaktor-logo
search
Bordo legenda
Predrag Pašić: Sarajevo može do pobjede u derbiju, promjena selektora Zmajeva dobrodošla
Favorita u derbijima nema, domaći teren ne predstavlja veliku prednost, a Motivacija je ključna, kazao je Pašić
28.11.2019. u 10:57
get url
text

 Ljubitelje fudbala u Bosne i Hercegovine ovog vikenda očekuje najveći bh. derbi između Sarajeva i Željezničara, koji će biti odigran u 18. kolu Premijer lige BiH. 

Dodatnu težinu predstojećem derbiju daje i trenutna situacija na ligaškoj tabeli, na kojoj lider Sarajevo ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara. Mnogi će reći da je Sarajevo nakon pobjede protiv Veleža u prošlom kolu, poraza Željezničara protiv Širokog i zbog domaćeg terena favorit u ovom meču, ali oni iskusniji znaju da u derbijima favorita nema. 

Takvog mišljenja je i legenda FK Sarajevo Predrag Pašić, čovjek koji zna šta znači igrati derbi protiv ljutog rivala, a koji vjeruje da u subotnjem derbiju na Koševu najveću prevagu može donijeti isključivo motivacija igrača. 

- Derbi je veoma interesantan jer se oba tima bore za sami vrh tabele. Samim tim motivacija oba tima će biti veća. Imamo sve predispozicije da gledamo odličan derbi. Favorita u derbijima nema, domaći teren ne predstavlja veliku prednost. Motivacija je ključna, a mislim da igrači Sarajeva s odgovarajućom dozom požrtvovanosti i motivacije mogu doći do pobjede - rekao je Pašić u izjavi za Fenu. 

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u seniorskoj reprezentaciji BiH koja je jučer zvanično ostala bez selektora, nakon što je Nogometni/Fudbalski savez BiH odlučio da neće dati šansu Robertu Prosinečkom u baražu Lige nacija, zadnjoj šansi da se BiH plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pašić ističe da nema favorita za selektorsku poziciju, ali vjeruje da je promjena dobrodošla jer je reprezentativcima BiH potrebna nova energija i svježina. 

- Novi selektor bi mogao donijeti energiju, svježinu i motivaciju. Sigurno je da se BiH može kvalifikovati, ali još mnogo toga u reprezentaciji treba posložiti da bi ekipa igrala onako kako želimo. Ako protiv Sjeverne Irske budemo igrali kao u proteklih nekoliko utakmica, nećemo dobro proći - rekao je Pašić i dodao da za taj meč igrači moraju biti motivisani i spremni za meč visokog intenziteta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.