open-navfaktor-logo
search
Slučaj "David Dragičević"
Predmet protiv Đorđa Rađena proslijeđen Tužilaštvu BiH
Predmet protiv osumnjičenog Đorđa Rađena zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja, a koje je u martu ove godine otvorilo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, proslijeđen je Tužilaštvu BiH, saznaje Faktor.
18.10.2021. u 15:21
get url
text

Iz banjalučkog tužilaštva nam je potvrđena ova informacija.

- Navedeni predmet je proslijeđen na nadležno postupanje Tužilaštvu BiH - potvrdila je za Faktor portparolka OJT Banja Luka Maja Đaković - Vidović.

Rađen je u martu ove godine bio pozvan na saslušanje kod postupajućeg tužioca u banjalučkom tužilaštvu i to u svojstvu osumnjičenog , a u okviru istrage u predmetu "David Dragičević".

Rađen je inače vlasnik kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje u banjalučkom naselju Lauš, gdje se, prema tadašnjoj prijavi vlasnika, desila provalna krađa u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a kada je nestao David Dragičević.

Dragičevićevo beživotno tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta 2018. godine.

Na policijskoj pres konferenciji koja je održana neposredno nakon toga, istražni organi u Banjoj Luci su za ovu navodnu krađu prvobitno osumnjičili Davida, tvrdeći da je prilikom pronalaska njegovog tijela, nađen i dio predmeta koji su navodno ukradeni iz Rađenove kuće, poput svežnja ključeva, usb stika, čakije i oko 180 maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.