open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Predmet "Merlin 2": Četvorki ukupno 13 godina i pet mjeseci za trgovinu drogom
Četiri osobe koje su uhapšene u novembru 2019. godine u akciji kodnog naziva "Merlin 2" zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga, osuđeni su danas u Okružnom sudu Banja Luka na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora.
26.10.2021. u 17:17
get url
text

Osuđeni su Miladin Vidačković na pet i po godina zatvora, njegova supruga Slađana na tri godine, Pamela Dukić na dvije i po godine i Rasim Hajdera na dvije godine i pet mjeseci zatvora.

Sud je odbacio kvalifikaciju da su svi zajedno, izuzev bračnog para Vidačković, djelovali kao organizovana grupa.

Oni su se teretili da su u periodu od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Bosanskoj Gradišci neovlašteno prodavali, te radi prodaje kod sebe držali marihuanu.

Miladin Vidačković je bio optužen da je od njemu poznatih osoba nabavljao marihuanu, te je u više navrata prodavao, a njegova supruga Slađana da je isto to činila kada on nije bio kod kuće.

Vidačković je bio optužen i da je je u periodu od početka 2018. godine do sredine novembra 2019. godine, marihuanu u više navrata prodavao Dukić i Hajderu koji su je dalje preprodavali.

Pored toga, sve troje su bili optuženi i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok se Slađani Vidačković na teret stavljalo i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, odnosno da je jednoj policajki nanijela tjelesne povrede tako što joj je prilikom hapšenja slomila nokat.

Sudsko vijeće banjalučkog suda je odbacilo ove optužbe protiv nje, te utvrdilo da nema dovoljno dokaza da je djelo počinjeno sa umišljajem.

U tadašnjoj akciji kodnog naziva "Merlin 2" uhapšeno je više osoba sa području Banje Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora, ali su neki od njih ubrzo pušteni na slobodu, dok su optužnicom obuhvaćene četiri pomenute osobe. Tom prilikom uhapšen je i policajac Stefan Sejmanović koji se sumnjičio za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljenu proizvodnja i promet opojnih droga, odnosno da je odavao službene tajne kriminogenim licima za materijalnu korist.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.