open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Predložen pritvor za nasilnike koji su nasmrt pretukli 61-godišnjaka
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka stavio je danas, nakon ispitivanja osumnjičenih, prijedlog za određivanje pritvora Marku Bajiću (28) i Milanu Lukiću (19), obojica iz Banje Luke
05.09.2018. u 22:30
get url
text

- Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjoj Luci za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično djelo. Osumnjičeni su dana 28. avgusta 2018.godine oko 2.20 sati u ulici Kosovke djevojke u Banjoj Luci, nakon kraćeg verbalnog sukoba, fizički napali oštećenog G.D. (61) iz Banje Luke i nanijeli mu teške tjelesne povrede, usljed kojih je nastupila smrt dva dana kasnije – saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Oni su pojasnili da je tužilac stavio prijedlog za pritvor zbog postojanja opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci. Banjalučka policija uhapsila je juče Lukića i Bojića osumnjičene da su nasmrt pretukli Dragana Gajića (61) u dvorištu zgrade u kojoj je on živio u banjalučkom naselju Starčevica.

Napad se desio na dječijem igralištu pored zgrade u kojoj je stanovao, a komšije koje su svjedočile nemilom događaju, su čak uspjele otjerati nasilnike i pozvati Hitnu pomoć. Nažalost, Gajić je od zadobijenih povreda podlegao u Univerzitetsko – kliničkom centru u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.