open-navfaktor-logo
search
Akcija "Pliva"
Predložen pritvor uhapšenim sa šest kilograma skanka kod Šipova
Iz tužilaštva su potvrdili da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti ili sakriti dokaze, ometati postupak utičući na svjedoke i ponoviti krivično djelo
08.09.2019. u 16:46
get url
text
Ilustracija

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Roberta Barišića, Emira Kordu i Nihada Omanovića, koji su uhapšeni na području Šipova u akciji kodnog naziva "Pliva" u kojoj je zaplijenjeno oko šest kilograma opojne droge skank.

Iz tužilaštva su potvrdili da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti ili sakriti dokaze, ometati postupak utičući na svjedoke i ponoviti krivično djelo.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija Okružnog suda Banja Luka.

Iz policije RS su ranije saopćili da tragaju za jednom osobom, koja se sumnjiči za pomenuto krivčno djelo.

Akciju "Pliva" su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i uz asistenciju Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Ove operativne aktivnosti su usmjerene na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja se bavila ilegalnom prodajom genetski modifikovane marihuane, skanka.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.