Banja Luka

Predložen pritvor Siniši Straživuku zbog prijetnji sutkinji

Objavljeno: 07.11.2018. u 14:46 Autor: B. S.

Straživuk, kojem je u toku suđenje za višemilionske pljačke u predmetu "Trezor", uhapšen je u ponedjeljak

Privođenje Straživuka FOTO: B. SPASENIĆ

Tužilaštvo RS predložilo je danas određivanje pritvora Banjalučaninu Siniši Straživuku osumnjičenom da je počinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Prijedlog za pritvor stavio je tužilac Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Straživuk, kojem je u toku suđenje za višemilionske pljačke u predmetu "Trezor", uhapšen je u ponedjeljak zbog sumnje da je prijetio predsjedavajućoj sudskog vijeća u ovom predmetu, sutkinji Snježani Kudrić, i to dok se branio sa slobode.

On je prvooptuženi u predmetu "Trezor" u kojem se sudi sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija. Pored Straživuka, sudi se i Jovici Karaću, Aljoši Galiću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Đorđu Ćulumu.

Optužnica ih tereti da su djelovali od 2008. do kraja 2011. godine na području Banje Luke, Prijedora i Skender Vakufa i počinili više krivičnih djela.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije