open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo
Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Banjoj Luci
Tatić je usmrćen iz pištolja, a metak ga je pogodio u srce
21.06.2019. u 12:29
get url
text

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka stavilo je prijedlog za određivanje pritvora Aleksandru Bubnjeviću (28), zbog sumnje da je preksinoć ubio Miroslava Tatića (52) ispred njegove porodične kuće u banjalučkom naselju Budžak.

Tatić je usmrćen iz pištolja, a metak ga je pogodio u srce. Iz tužilaštva pojašnjavaju da je Bubnjević sa svojom maloljetnom djevojkom, preksinoć oko 23 sata došao do kuće Miroslava i njegovog sina Dejana Tatića, u ulici Branka Popovića, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, iz pištolja ubio Miroslava Tatića.

-Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti tragove važne za krivični postupak,da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna, kao i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti - saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.