open-navfaktor-logo
search
Ispitan u Tužilaštvu
Predložen pritvor osumnjičenom za paljenje auta zastupnika u Skupštini Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za N.T. (19) osumnjičenom za izazivanje opće opasnosti u ovom gradu podmetanjem požara na automobilu zastupnika u Skupštini distrikta.
03.09.2021. u 18:45
get url
text

- Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak - saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Tužilaštvo je otvorilo istragu protiv N. T. zbog sumnje da je 29. maja oko 2 sata podmetnuo požar na automobilu "KIA frontage", vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH Uroša Vojnovića.

VEZANI TEKST - Uhapšen 19-godišnjak koji je zapalio auto zastupnika u Skupštini Brčko distrikta

- Sumnja se da je na vozilo, koje je bilo parkirano u ulici Bosanskih kraljeva, posuo benzin, a zatim ga zapalio upaljačem izazvavši veću materijalnu štetu na automobilu - navodi se u saopćenju.

Policija Brčko distrikta BiH jučer je uhapsila N. T. koga je danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predala Tužilaštvu, gdje je obavljeno njegovo ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

- Zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak, Tužilaštvo je odmah predložilo Osnovnom sudu Distrikta određivanje pritvora za N. T. o čemu će sud odlučiti u naredna 24 sata - dodaje se.

Tužilaštvo i Policija nastavljaju istrage u ovom i u još nekoliko slučajeva krivičnih djela izazivanja opće opasnosti.

- Zbog izazivanja požara na automobilu "audi A6", koji je putem jednog maloljetnika podmetnut 15. jula i bacanja ekplozivne naprave na ugostiteljski objekat Dos Manos 17. augusta, uhapšen je i prije nekoliko dana pritvoren N. K. (21). Maloljetom licu, za koje se sumnja da je oba puta postupio po njegovom nalogu, izrečene su mjere zabrane - saopćeno je iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.