open-navfaktor-logo
search
Jedna osoba u bjekstvu
Predložen pritvor osumnjičenima iz Bosanske Gradiške zbog uzgoja 62 kilograma skanka
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je određivanje pritvora Saši Trnjaninu (47) i Miroslavu Majstorcu (44), obojica iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, a Trnjaninu se na teret stavlja i krivično djelo krađa energije.
10.05.2023. u 14:14
get url
text

Izvještajem o počinjenom krivičnom djelu je, kako saznajemo, obuhvaćen i Dušan Lovrenović koji je nedustupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu.

Lovrenović je od ranije poznat policijskim organima, a dovodi se u vezu sa brojnim teškim krivičnim djelima i za njim je raspisana potjernica.

Iz banjalučkog tužilaštva danas je saopćeno da se osumnjičenima na teret stavlja da su u periodu od 5. januara do 8. maja 2023. godine, u mjestu Bok Jankovac kod Bosanske Gradiške, zajedno i po prethodnom dogovoru, u pomoćnom objektu kuće koju koristi prvoosumnjičeni, nabavili opremu i sjemena, te zasadili i uzgojili skank.

VEZANI TEKST - Pronađena laboratorija za uzgoj skanka u Bosanskoj Gradišci

U pretresu su privremeno oduzete 151 stabljika skanka, ukupne mase oko 62 kilograma.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjeati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti – saopćeno je iz Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.