Akcija "Tulip"

Predložen pritvor: Krijumčarili migranate iznajmljenim kombijem

Objavljeno: 16.05.2019. u 13:50

Osumnjičeni su otkriveni i uhapšeni u akciji "Tulip" na području Bosanske Gradiške, kada su u vozilima iznajmljenim od rent-a-car agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, državljana Iraka

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, državljane Turske.

- Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da se radi o stranim državljanima koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH, kao i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, u odnosu na prvoosumnjičenog - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su otkriveni i uhapšeni u akciji "Tulip" na području Bosanske Gradiške, kada su u kombiju koji je iznajmljen od rent-a-car agencije prevozili 11 krijumčarenih osoba, državljana Iraka.

Terete se za krivična djela organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje.

- Rad na predmetu se intenzivno nastavlja - dodali su iz Tužilaštva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije