Osumnjičeni Milovanović, inače inspektor MUP-a RS, je zajedno sa osumnjičenim policajcima Predragom Vatrešom i Goranom Rečevićem u periodu od 31.5.2021.godine do 18.7.2021.godine, u Banjoj Luci i na području drugih gradova BiH, pružao pomoć Milošu Božoviću državljaninu Crne Gore, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjenog u Crnoj Gori.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci - saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni Vatreš i Rečević su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.

Troje policijskih inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Miloš Božović iz Cetinja, koji je prema pisanju crnogorskih medija član "Škaljarskog klana", uhapšeni su u subotu uveče u policijskoj akciji u Banjoj Luci.