open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Banjoj Luci
Predložen pritvor Edinu Konjeviću: Tukao i vezao muškarca, pa mu uzeo 40 parfema
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor Edinu Кonjeviću (42) iz Prnjavora zbog sumnje da je počinio krivična djela iznuda i tjelesna povreda.
02.10.2020. u 13:50
get url
text

On je osumnjičen da je 30. septembra oko 16 sati u Prnjavoru, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući pozvao oštećenog S. F. Zatim ga je odvezao do ulice Vida Njažića u Prnjavoru, zahtjevajući da mu preda parfeme.

- Upućivao mu je verbalne prijetnje, fizički napao oštećenog, vezao mu ruke, te mu nanio povrede u predjelu glave. Nakon što je oštećeni predao osumnjičenom oko 40 komada parfema, pustio ga je, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prnjavoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.