open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Predložen jednomjesečni pritvor napadačima na redakciju portala Radio Sarajevo
Uhapšeni su A. Š. (1990) i A. B. (1991), obojica iz Sarajeva, koji su u petak navečer uhapšeni na području općine Novo Sarajevo
29.09.2019. u 10:57
get url
text

Postupajući tužilac Tuzilastva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora dvojici osumunjičenih za napad na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

Pritvor je, kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Uhapšeni su A. Š. (1990) i A. B. (1991), obojica iz Sarajeva, koji su u petak navečer uhapšeni na području općine Novo Sarajevo.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela iz člana 179. (Protivpravno lišenje slobode) i člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) Krivičnog zakona FBiH.

Lica lišena slobode predata su prethodno u prostorije za zadržavanje, a nakon kriminalističke obrade u Odjeljenju kriminalističke policije Centar Sarajevo, Druge PU su predati u nadležnost Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.