open-navfaktor-logo
search
EHF
Predbaraž za Svjetsko prvenstvo prolongiran za sredinu juna
Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) donio je danas odluku da se sva takmičenja pod okriljem ove organizacije planirana za april i maj otkazuju.
25.03.2020. u 16:46
get url
text

Tako je donesena i odluka da se utakmice predbaraža za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021. godine, u kojem se BiH trebala sastati sa Rumunijom prolongiraju za sredinu juna ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bh. rukometaši i Rumuni trebali su odigrati dvomeč predbaraža za SP sredinom aprila, ali su odlukom Izvršnog odbora EHF-a te utakmice pomjerene za period od 15. do 21. juna. Isto tako donesena je odluka da se susreti baraža za Svjetsko prvenstvo pomjere za period od 29. juna do 5. jula. Tako će izabranici Bilala Šumana u slučaju da prođu Rumuniju imati gust ljetni raspored, jer će ih čekati dvomeč baraž za svjetsku smotru protiv Mađarske.

Od ranije su poznati alternativni termini odigravanja završnih turnira u klupskom muškom i ženskom rukometu.

Novi termin Final Foura Lige šampiona za rukometašice je 5. i 6. septembar u Budimpešti, umjesto 9. i 10. maja.

Final Four najjačeg muškog takmičenja pod okriljem EHF-a održat će se ponovo u Kelnu, ali ne 30. i 31. maja, nego 22. i 23. augusta. I na kraju Final Four Kupa EHF umjesto 23. i 24 maja bit će organizovan 29. i 30. augusta u Berlinu.

Iz EHF-a su naglasili da su sve odluke podložne promjenama u skladu sa situacijom vezanom za globalnu pandemiju korona virusa, koju će pomno pratiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.