open-navfaktor-logo
search
"Ples" kuglica
Pred žrijeb za EURO 2020: Ovo su najteža i "najlakša" grupa za Zmajeve
Ovaj put Evropska fudbalska federacija odlučila je da "pojednostavi" stvari pa je već sada mnogo toga poznato
30.11.2019. u 10:33
get url
text

Žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se igrati naredne godine u 12 evropskih gradova širom Starog kontinenta, bit će obavljen danas od 18 sati u Bukureštu.

Za razliku od ranijih žrijebova za velika takmičenja, ovaj put Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je da "pojednostavi" stvari pa je već sada mnogo toga poznato.

Ono što je sigurno,danas će se u bubnju naći i fudbalska A reprezentacija BiH. Ne kao direktni, nego kao mogući učesnik EURO-a i bit će smješteni u četvrti šešir. Ukoliko Zmajevi kroz baraž izbore plasman na EP, igrat će u grupi E, a domaćini utakmica ove grupe bit će Bilbao i Dublin.

Poznato je i to da će Španija biti u ovoj grupi i da bi bila jedan od protivnika našeg državnog tima.

Iz drugog šešira mogući protivnici su: Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Holandija i Rusija, a iz trećeg Turska, Portugal, Danska, Austrija, Švedska i Češka.

Najteža grupa za Zmajeve bila bi ona u kojoj bi se, uz Furiju, našle Francuska i Portugal, a "najlakša" ona sa Švicarskom i Austrijom.

No, prije nego budemo razmatrali rivale na EP, naši momci u martu mjesecu naredne godine moraju proći baraž (Sjeverna Irska - 26. marta i Slovačka ili Republika Irska - 31. marta). Nadamo se da će uz pomoć navijača (i eventualno finale baraža igrat ćemo kući) uspješno preskočiti martovske prepreke i da će izboriti historijski plasman na EP.   

Najteža grupa

Španija, Francuska, Portugal, Bosna i Hercegovina

Najlakša grupa

Španija, Švicarska, Austrija, Bosna i Hercegovina

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.