open-navfaktor-logo
search
Impresioniran
Pred početak nove sezone: Komplimenti trenera Netsa za Džanana Musu
Generalnu provjeru Netsi će imati 19. oktobra protiv Toronto Raptorsa, dok će u premijenoj utakmici nove sezone 24. oktobra ugostiti Minnesota Timberwolvese
17.10.2019. u 07:49
get url
text

Trener Brooklyn Netsa Kenny Atkinson u izjavi novinarima priznao je da mu se svidjelo ono što je u predsezoni pokazao košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa.

Atkinson se posebno referisao na dio presezone koji su Mrežice provele u Kini. Upravo na kineskom tlu Musa je pružio odličnu partiju u susretu protiv Los Angeles Lakersa u kojem je za 22 minuta ubacio 16 poena, a pogodio je četiri trica iz šest pokušaja.

- Musa je iznenadio, mislim da igra dobro, David Nwaba također. Govorimo o momcima koji se bore za mjesto u rotaciji, obojica su dobri. Za prilično mladog igrača nas je iznenadio. Mislim da nam ofanzivno može pomoći, no vidjet ćemo šta će biti kad sezona počne. Za sada sam jako impresioniran - rekao je Atkinson.

Nova NBA sezona, 74. po redu, počinje za pet dana. Generalnu provjeru Netsi će imati 19. oktobra protiv Toronto Raptorsa, dok će u premijenoj utakmici nove sezone 24. oktobra ugostiti Minnesota Timberwolvese.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.