open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Pred Općom bolnicom postavljen tunel za dezinfekciju
Ispred Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" postavljen je dezinfikacioni tunel koji je donirala sarajevska Općina Centar.
10.04.2020. u 08:58
get url
text
Opća bolnica Prof. dr. Aabdulah Nakaš
Opća bolnica Prof. dr. Aabdulah Nakaš

U ime Općine Centar ovom primopredaji je prisutvovao općinski načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Opće bolnice ovu donaciju preuzeo direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Za isporuku i montažu ovog dezinfikacionog tunela je bila zadužena firma Grizelj koja je također kao donaciju osigurala dodatne količine dezinfikacionog sredstva potrebnog za rad tunela. Općina Centar je za nabavku tunela i sredstva za dezinfekciju koje može trajati sedam dana izdvojila oko 6.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Ova današnja donacija predstavlja nastavak naše uspješne dugogodišnje saradnje iz oblasti zaštite i spašavanja sa ovom medicinskom ustanovom. Danas postavljamo drugi tunel koji je nabavila Općina Centar, a prvi je postavljen ispred naše ustanove. U toku je procedura nabavke i isporuke novog medicinskog vozila za potrebe transporta osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom - rekao je Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.