open-navfaktor-logo
search
Kajak terasa
Pred najavljeno rušenje: Kontroverzni banjalučki biznismen sam uklanja sporni objekat?
Radnici u prisustvu komunalne policije uklanjaju dijelove objekta Kajak terasa u banjalučkom naselju Borik, čije je rušenje za sutra najavio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.
26.11.2021. u 16:29
get url
text

Ovaj ugostiteljski objekat zatvoren je u martu ove godine, kada je Stanivuković iznio informacije da je nelegalno sagrađen na gradskoj zemlji. Prema nezvaničnim informacijama, objekat danas uklanja investitor, a Kajak terasa je u vlasništvu kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića, za kojeg se tvrdi da je kum Milorada Dodika.

Stanivuković je ranije u više navrata pred ovaj objekat dovodio bagere u namjeri da ga sruši, ali su svi raniji pokušaji bili bezuspješni, dok su neki od njih bili i na granici incidenta.

U jednom od tih pokušaja, u maju ove godine, došlo je do naguravanja između onih koji su podržavali rušenje i onih koji su "branili" objekat, a intervenisala je i policija. Bageri su tada raskopali obližnju parking površinu koja je kasnije, po nalogu Stanivukovića, pretvorena u park. Gradonačelnik Banje Luke ga je nazvao parkom posvećenom "borbi protiv kriminala i korupcije".

Nakon pola godine raznih inspekcijskih nadzora, žalbi, gradskih i entitetskih rješenja, Stanivuković je prije par dana istakao da su prošli svi rokovi i da vlasnici više nemaju način da prolongiraju rušenje, te da će Kajak terasa biti srušena sutra u 15 sati.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.