open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Rubina
Pred duel sa Zmajevima: FS Kazahstana pregovara sa "odbjeglim sinom"
Fudbalska reprezentacija Kazahstana kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nastavlja domaćom utakmicom protiv Bosne i Hercegovine.
24.09.2021. u 12:06
get url
text

Kazahstanci će 9. septembra u Astani biti domaćin Zmajevima s kojim su trenutno bodovno izjednačeni, a oba tima imaju po tri osvojena boda, s tim da je Kazahstan odigrao utakmicu više u odnosu na Zmajeve.

Pred nastupajuće mečeve kvalifikacija u kazahstanskim medijima pojavila se informacija da bi reprezentacija njihove zemlje uskoro mogla dobiti ozbiljno pojačanje.

Riječ je o Aleksandru Zuevu, fudbaleru krilnom fudbaleru Rubina iz Kazanja. Ovaj 25-godišnjak rođen je u kazahstanskom Kostanayu, ali je kao dječak preselio u Rusiju. Prije toga počeo je trenirati fudbal u Tobolu.

- Fudbaler ruskog Rubina Alexandr Zuev u pregovorima je sa Fudbalskim savezom Kazahstana kako bi zaigrao za nacionalni tim ove zemlje - navodi portal Meta-ratings.kz.

Izvori navode kako su razgovori o povratku "odbjeglog sina" nisu pretjerano napredovali, te da nastup Zueva za Kazahstan ostaje otvoren.

Zuev je prije Rubina nastupao za Spartak, Krylia Sovetov i Rostov. Prošao je sve omladinske selekcije Rusije, a za mladu reprezentacije odigrao je 14 utakmica i postigao četiri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.