open-navfaktor-logo
search
Krilni napadač
Pred duel sa Spartakom: Hajrović prokomentarisao čekanje na poziv Prosinečkog
U osam nastupa u Evropi Hajrović je postigao šest golova i upisao tri asistencije
24.10.2018. u 12:11
get url
text

Zagrebački Dinamo u prva dva kola Evropske lige ostvario je isto toliko pobjeda. Modri su savladali dva renominara evropska protivnika, što su sasvim sigurno Fenerbahče i Anderlecht, a jedan od najboljih igrača hrvatskog prvaka je naš Izet Hajrović.

Klub s Maksimira u četvrtak gostuje kod Spartaka iz Trnave. Eventualna pobjeda ekipu Nenada Bjelice dovela bi na korak od evropskog proljeća, kojeg na Maksimiru priželjkuju dugi niz godina.

Dinamo je pripala uloga favorita u ovom meču. MOZZART je na pobjedu lidera grupe D Evropske lige ponudio kvotu 1.80. Kvota na pobjedu domaćina iznosi prilično visokih 4.70, dok je za eventualni remi MOZZART ponudio kvotu 3.50.  Naravno osim osnovnog klađenja na ishod utakmice, MOZZART je ponudio još veliki broj opcija za ljubitelje posebnog klađenja, koje možete pogledati OVDJE.

Da je Hajrović jedan od najboljih fudbalera u slvačionici Modrih dokazuje i sjajna statistika krilnog fudbalera, pogotovo kada je riječ o evropskim mečevima u ovoj sezoni. U osam nastupa u Evropi Hajrović je postigao šest golova i upisao tri asistencije, dok u 1. HNL još lovi ovosezonski prvjenac. Za sada je u sedam utakmica dva puta bio u ulozi asistenta.

Mediji u posljednje vrijeme sve češće pitaju selektora Zmajeva Roberta Prosinečkog o Hajroviću, ali i o njegovom timskom kolegi Ameru Gojaku.

Hajrović kaže kako sa selektorom nema apsolutno nikakav problem.

- Nema nikakve svađe. Selektor radi svoj posao, ja radim svoj. Kada Prosinečki procijeni da sam mu potreban, tada će me zvati. To što me mnogi guraju kroz medije može mi služiti samo na čast i biti motiv više - rekao je Izet Hajrović u intervjuu za Sportske novosti.

Utakmica između Spartaka iz Trnave, koji je ove sezone iz kvalifikacija za Ligu prvaka eliminisao Zrinjski, i Dinama igra se u četvrtak sa početkom u 18.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.