open-navfaktor-logo
search
GPBiH
Prebacivali migrante preko Drine: Dvojica uhapšena, jedan pobjegao u Srbiju
Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s graničarima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša
24.05.2019. u 12:56
get url
text

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina, uhapsili su jutros dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su pokušali prokrijumčariti devet ilegalnih migranata iz Srbije u BiH.

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši pripadnike Granične policije BiH, jedna nepoznata osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok su spomenuti bh. državljani uhvaćeni na teritoriji BiH.

- Radi se o M. P. (1975) i M. S. (1995). O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje ljudi"- saopćeno je iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s graničarima izjavili su da dolaze iz Pakistana i Bangladeša.

- Također, o događaju su obaviješteni i službenici Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u cilju pronalaska osobe koja je pobjegla na teritoriji Srbije. U toku je daljnji rad na ovom slučaju - navodi se u saopćenju iz GPBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.