open-navfaktor-logo
search
Pred put u Njemačku
Prce najbolje opisao situaciju u taboru Zmajeva: Pola nas se nikada nije srelo u životu
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Njemačku, gdje će sutra igrati meč prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
04.11.2020. u 12:32
get url
text

Zmajevi su se našli u velikim problemima pred gostovanje u Dusseldorfu, gdje će selektor Bilal Šuman na raspolaganju imati samo 11 igrača.

{$galerijaFotografija}

- Svi znaju u kakvom sastavu putujemo. To je 11 igrača. Mislim da se pola nas nikada nije srelo u životu. Situacija je takva kakva jeste. Možda za nas nije kao za druge. Dosta utakmica je odgođeno. Neke reprezentacije koje imaju manje problema, dobile su poštedu. Mi nismo mogli. Ne bih ulazio u detalje kako i šta.

Ima nas to što nas ima. Bit će jako teško. Dat ćemo sve od sebe da se vratimo nepovrijeđeni i podignute glave, da ne možemo reći da nismo dali sve od sebe. Puno nam je bitnija ova druga utakmica - rekao je Prce, najavivši tako i duel protiv Austrije koji je na rasporedu 8. novembra.

O aktuelnoj situaciji u tamovu Zmajeva govorio je i Ivan Karačić.

- Situacija je takva kakva jeste, kako svima, tako i nama. Na kraju izgleda da nije tako. Dosta je utakmica odgođeno, a našu nisu htjeli da odgode. Nemamo dovoljno igrača, a i ovo što imamo je van takmičarske forme. Ne znam šta možemo očekivati. Kao i svaki put, otići ćemo i odigrati. Dat ćemo sve od sebe. Vidjet ćemo šta će biti - rekao je Karačić.

Trening rukometne reprezentacije BiH - 04.11.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.