open-navfaktor-logo
search
BH Telecom
Pravnim subjektima u Kantonu Sarajevo donirano oko 200.000 KM
Za Kanton Sarajevo je izdvojeno i usmjereno oko 220 hiljada KM za 23 pravna subjekta
28.09.2018. u 12:36
get url
text

{$galerijaFotografija}

Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić i direktor Direkcije Sarajevo Kemal Avdagić danas su predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja iz Sarajeva uručili donacije u vrijednosti 217.823 KM.

Hasić je na samom početku svog obraćanja podcrtao je da BH Telecom posebno vodi računa o društvenoj odgovornosti. 

- Samo u posljednjih 11 godina BH Telecom je dodijelio preko 14 miliona KM na osnovu javnih konkursa na području BiH u svrhu realizacije vrlo važnih projekata iz oblasti školstva, zdravstva, obrazovanja i socijalnog rada. U 2015. i 2016. godini donacije su bile usmjerene u oblasti zdravstva i javnih kuhinja, tamo gdje je bilo zaista najpotrebnije i to je dalo dobre rezultate. Za ovu godinu smo se odlučili da sredstva iz osnova donacije usmjerimo za razvoj i pomoć osnovnih i srednjih škola, profesionalnih vatrogasnih brigada, gorskih službi spašavanja i sredstva socijalnu pomoć i humanitarnih aktivnosti. Za 2017. godinu izvojen je jedan milion KM za 137 pravnih subjekata i neprofitnih organizacija na teritoriji BiH i ta sredstva su usmjerena po kantonima. Za Kanton Sarajevo je izdvojeno i usmjereno oko 220 hiljada KM za 23 pravna subjekta - kazao je Hasić, dodavši da je tu uključena i donacija koja je dodijeljena Savezu sjedeće odbojke, imajući u vidu rezultate koje postiže. 

On je dobećao da će BH Telecom nastaviti sa ovim aktivnostima i boljom pričom u ovoj oblasti koja je veoma važna i na taj način pomagati onima kojima je to potrebno i neophodno.

- Na ovaj načim pomažemo prvenstveno mladim ljudima.  Želimo da njima otvorimo vrata i da ostanu da grade ovu državu - kazao je Hasić. 

{$galerijaFotografija}

Prisutnima se obratio i Avdagić, koji je kazao kako je septembar u BH Telecomu već tradiocionalno ispunjen nizom promotivno-prodajnih aktivnosti.

- Mi smo se odlučili da u ovom mjesecu promovišemo dobitnike donacija za minulu godinu. S tim u vezi dajemo za pravo da zamolimo da u svojim radnim sredinama promovišete jednu zaista lijepu priču koja traje niz godina i ispoljava se kroz različite forme podrške, koja će se zasigurno nastaviti u narednom periodu - kazao je Avdagić.

Dodao je da su u okviru akcija omogućene različite usluge koje od velike pomoći mogu biti za učenike osnovnih i srednjih škola.

BH Telecom donacija 29.09.2018.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.