open-navfaktor-logo
search
Disciplinski postupak
Pravila rigorozna: UEFA protiv Ibrahimovića, prijeti mu suspenzija i kraj karijere
Zlatan Ibrahimović, napadač Milana i reprezentacije Švedske, našao se na udaru Evropske fudbalske federacije.
26.04.2021. u 20:59
get url
text

UEFA je pokrenula disciplinsku istragu zato što navodno ima finansijskog udjela u kompaniji za klađenje, a Zlatan bi mogao da ima vrlo ozbiljne posljedice zbog toga.

Ibrahimović je vlasnik dionica jedne kladionice koja je prijavljena na Malti, što je zabranjeno profesionalnim fudbalerima.

Etički kodeksi FIFA i UEFA propisuju da fudbaleri nikako ne smiju da imaju bilo kakav vlasnički udio u kladionicama ako planiraju da nastupaju u njihovim takmičenjima, a Ibrahimović je igrajući za Švedsku i Milan prekršio oba pravila.

- U skladu sa članom 31. Disciplinskog pravilnika UEFA-e, danas je imenovan etički i disciplinski inspektor koji će voditi istragu u vezi s potencijalnim kršenjem UEFA-inih disciplinskih propisa od strane Zlatana Ibrahimovića zbog navodnog finansijskog interesa u kompaniji za klađenje. Dalje informacije o ovom događaju bit će dostupne blagovremeno - saopćila je večeras UEFA.

FIFA pravila "kažu" da Ibrahimoviću zbog sukoba interesa prijeti kazna od oko 100.000 eura i maksimalna suspenzija od čak tri godine zabrane bavljenja fudbalom. Ujedno, to bi značio i kraj karijere za sjajnog golgetera...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.