open-navfaktor-logo
search
Trener Radnika
Pravedan i vidovit: Jagodić znao šta se sprema Mladosti
Rekao sam da će Borac biti prvak, sada kažem da će Radnik ostati u Premijer ligi. Izjavio je to nedavno trener Semberaca Vlado Jagodić.
01.06.2021. u 13:01
get url
text

Ispostavilo se da je nekadašnji trener mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine vidovit.

Borac je zaista poslije 10 godina osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a Radnik je na terenu ispao iz lige.

Doduše, Jagodić je o tituli Banjalučana pričao u eri dok je on bio trener i kada je klub na gostujućim utakmicama gubio u svakoj mjesnoj zajednici, što je rezultiralo njegovom smjenom, a s Borcem je prvi kroz cilj prošao Marko Maksimović.

Stigao je poslije kraćeg odmora Jagodić u Bijeljinu da spašava Radnik, ali uz sav mukotrpan rad nije uspio. Ostalo mu je da se hvata za slamčicu spasa. A ta slamčica spasa zove se Drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Miljanović se nada da će Mladost dobiti licencu, Jagodić da neće

Mladost, navodno, nije dobila licencu za narednu premijerligašku sezonu. Iz Fudbalskog saveza nisu se oglašavali, klub iz Doboja kod Kaknja nije obaviješten o odluci. Ukoliko je to zaista tako, Radnik će zadržati premijerligaški status.

Da je Jagodić vidovit potvrđuje činjenica da je već u nedjelju prejudicirao odluku Savezove komisije, iako je sjednica održana u ponedjeljak.

- Radnik ima dobre mogućnosti da bez problema igra u Premijer ligi. Ovo je odraz čitave godine u kojoj je bilo turbulencija i raznih promjena. Završilo se kako jeste, ali ponavljam da se duboko nadam da je pravda na našoj strani i da ćemo zadržati status premijerligaša. Radnik i Bijeljina to zaslužuju - rekao je Jagodić poslije čestitke Širokom Brijegu u posljednjem kolu Premijer lige.

Postavlja se pitanje o kakvoj pravdi govori Jagodić. Možda o onoj zbog koje je Olimpik baš poslije meča u Bijeljini istupio iz lige, ili o pravdi u kojoj je Mladost na terenu čestito izborila opstanak, a neki tamo pravedni spremni su je poslati u niži rang.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.