open-navfaktor-logo
search
Napeta situacija
"Pravda za Davida": Ka centru Banje Luke krenuli transporteri iz Zalužana
MUP RS saopćio je ranije da okupljanje "Pravda za Davida" nije prijavljeno policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS
05.10.2018. u 16:39
get url
text

Prema fotografijama koje su neki Banjalučani postavili na društvenim mrežama, iz policijskog Centra za obuku u Zalužanima, ka centru grada su krenuli oklopni policijski transporteri.

Uoči početka protesta "Pravda za Davida" u Banjoj Luci je primjetno pojačano prisustvo policije. Početak skupa zakazana je za 18 sati.

Gradska uprava Banja Luka donijela je naredbu o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata, te točenja alkoholnih pića tokom trajanja skupa.

Brojnim lokalima u centru grada zabranjen je rad do 22 sata.

MUP RS saopćio je ranije da okupljanje "Pravda za Davida" nije prijavljeno policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

Tvrde i da raspolažu informacijama da se organizuje dolazak "određenih grupa lica u Banju Luku sa ciljem da izazovu incidente", a koji bi, objašnjavaju, podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom.

- S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila. Apelujemo na sve građane za razumijevanje i strpljenje i da sarađuju sa policijom – saopćeno je iz MUP-a RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.