Ponedjeljak, 26.02.2024.
h

Praunuka Lava Tolstoja u Sarajevu: Ovo je divno mjesto, želim doći ponovo (FOTO)

Sophie Tolstoj Lvoff, praunuka Lava Tolstoja, jednog od najznačajnijih romanopisaca u historiji, ovih dana boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Poput slavnog djeda, i Sophie se bavi umjetnošću. Fotografiju i filozofiju je studirala na Univerzitetu New York. Svoje fotografske radove je izlagala u galerijama širom svijeta, a nije iskuljučeno da će se to goditi i u Sarajevu. Naime, ona takvo što već planira nakon što je posjetila našu zemlju.

Kaže kako joj se glavni grad BiH svidio već na prvi pogled, a ako bi ga eventualno fotografisala, onda bi “radila pejzaž sa velikim oblacima iznad, a to u kombinaciji sa arhitekturom stvara izvanredan doživljaj”, rekla je Lvoff.

Sophie sebe opisuje kao građanku svijeta koji je gotovo u cijelosti proputovala, a Sarajevo doživljava kao “divno i živopisno mjesto, bogatom tradicijom i historijom”.

– Defintinvno se želim vratiti ovdje – rekla je Lvoff s kojom smo se susreli i fotografisali je u jednoj od sarajevskih ulica gdje je boravila kod prijateljice.

Porodica Lava Tolstoja sada broji oko 120 članova, a kako je i sama kazala, oni se nastoje bar jednom godišnje sresti i družiti.

(Foto: Jasmin Brutus/Faktor.ba)

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Najnovije Najčitanije Na vrh