open-navfaktor-logo
search
Objavila Istraga.ba
Pratilac ministra Lučića uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid?
Miloš Nikolić, pratilac ministra za za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučiča, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je trgovao opojnom drogom spid, objavio je portal Istraga.ba.
21.04.2022. u 23:05
get url
text

Da je uhapšen njihov policijski službenik, potvrdili su i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

VEZANI TEKST - Pretresi u tri grada: SIPA pronašla 15 kila spida, uhapšen i policijski službenik

Prema informacijama Istrage, Nikolić je uhapšen prilikom prodaje 10 kilograma droge spid. On je mjesecima bio meta Tužilaštva BiH koje je, u saradnji sa hrvatskim kolegama iz USKOK-a, angažiralo prikrivene istražitelje koji su u nekoliko navrata od Miloša Nikolića kupovali spid. Posljednji "simulirani otkup" obavljen je u četvrtak ujutro kada su hrvatski policajci, za potrebe istrage, od Nikolića otkupili 10 kilograma spid. Akcija je provođena mjesecima i nosila je oznaku "Dijamant".

- U policijskoj akciji "Dijamant" u toku su pretresi na području Gradiške, Istočnog Sarajeva i Sarajeva zbog sumnje da su počinjena krivična djela u vezi s nedozvoljenom trgovinom narkoticima - saopćeno je u četvrtak iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Prema informacijama Istrage, do sada su uhapšene četiri osobe. Osim Miloša Nikolića, uhapšen je i Dalibor Lugonja, koji je ranije nekoliko puta osuđivan zbog trgovine narkoticima.

VEZANI TEKST - Pripadnici DKPT-a slavili neustavni dan RS-a, učestvovali u tuči na Zlatiboru, šta je uradio direktor Vilić?

Kako navodi Istraga, Miloš Nikolić je posljednjih mjeseci bio na bolovanju, nakon što je tokom novogodišnjih praznika zadobio teške tjelesne povrede. U jednom hotelu na Zlatiboru, u Srbiji, ministar Lučić je boravio sa svojom suprugom i osiguranjem. U ranim jutarnjim satima došlo je do incidenta zbog pjesme koju je tražila ministrova supruga. U fizičkom obračunu je stradao je Miloš Nikolić, pratilac ministra Lučića.

Ministar Lučić i Miloš Nikolić godinama blisko sarađuju. Obojica su kadrovi Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i aktuelnog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.