open-navfaktor-logo
search
Zastupnički Dom FBiH
Prašović Gadžo, Kamber i Mašić raspravljali: "Vi ste kolegice uzeli više puta po 600.000 KM"
U okviru današnje rasprave Nacrtu budžeta Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zastupnica Sanela Prašović Gadžo (SBB) tražila je da se novac za promociju Vlade Federacije BiH od milion KM, usmjeri 900.000 KM za liječenje djece oboljele od raka. Na to je reagirao zastupnik Asim Kamber (SDA) kazavši kako je sramotno ostaviti Vladu FBiH u ovoj stavci na 100 hiljada KM, te da je Prašović kada je ona radila marketing za Vladu FBiH u nekom ranijem mandatu uzela više puta po 600.000 KM.
24.01.2022. u 17:10
get url
text

- Kada smo dobili prijedlog budžeta, odmah sam pripremila amandman i zatražila da se milion KM namijenjen za promociju premijera Fadila Novalića, preusmjeri u druge svrhe. Vlada FBiH obraza nema a sram ne osjeća, pa je predvidjela milion KM za PR, i nazvali tu stavku transparentnost u radu Vlade FBiH - rekla je, između ostalog, Prašović Gadžo.

Dodala je kako traži da se od predviđenih milion KM, 900.000 KM preusmjeri za liječenje djece oboljele od raka.

Za riječ se javio zastupnik Asim Kamber (SDA).

- Podržavam da se nađe novac za Udruženje srce za djecu oboljelu od raka, ali nije korektno da se od Vlade uzima 90 posto, i kaže se da je to dostatan iznos. Želim kolegicu podsjetiti da je ona ovaj posao radila za tri puta veći iznos, kao i portparol SDP-a za pet puta veći iznos, a kada je budžet FBiH bio duplo manji - kazao je Kamber.

Replicirala mu je Prašović.

- Ja sam kao Sanela Prašović Gadžo bila izvršni direktor marketinške agencije Tim System, to ne znači da sam ja uzela taj novac. Ta firma radi i danas bez Sanele Prašović. Nemojte govoriti neistine. Ta firma nikada nije dobila te iznose. Ta firma je dobila posao temeljem poziva, niko nikome nije davao. Nemojte mene uzimati u usta i govoriti stvari koje nisu istinite - rekla je Prašović.

Zastupnik Damir Mašić (SDP) je kazao kako je suludo potrošiti milion KM na samopromociju. I poručio Kamberu da ne opterećava zastupnike "nebuloznim stvarima".

Kamber je ponovo zatražio riječ.

- Ni kolega ni kolegica nisu demantirali da su naplatili sredstva iz budžeta Vlade FBiH. Glasnogovornik SDP 550.000 KM, a kolegica 600 hiljada KM u nekoliko navrata, a žele ovu Vladu svesti na 100 hiljada KM. Ne branim Vladu - kazao je Kamber.

VEZANI TEKST - Od "ponosa" do "kriminala": Prašović Gadžo je Solaku intervju naplatila 4.504 KM

Mašić je naglasio da nikada nijedan glasnogovornik SDP nije imao ugovore o kojima priča Kamber.

Zastupnik Dževad Adžem (DF) je regairao na ove replike.

- Ako ovo ljudi gledaju, a gledaju, ispade da premijer daje milion kako bi sebe prestavio na društvenim mrežama! Nemam namjeru brati premijera. Vi ste Mašiću bili ministar, ne plaća se promocija premijera i Vlade imate ministrstva koji raspisuju pozive. To se mora platiti - naglasio je Adžem.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.