open-navfaktor-logo
search
Operacija opstanak
Pranjić se oprostio od kluba: U Tuzlu dovodi i kondicionog trenera
Danijel Pranjić, bivši hrvatski fudbalski reprezentativac, danas se oprostio od hrvatskog trećeligaša NK Trnje i zaputit će se prema Tuzli gdje će zvanično postati trener Slobode.
21.03.2023. u 19:52
get url
text

- Žao mi je, u najgorem trenutku za sve, ali kad sam stavio sve na sto, jednostavno je teško odbiti - rekao je Pranjić igračima okupljenim na centru.

Iz NK Trnje poručeno je da s Prannjićem iz kluba odlazi i kondicioni trener Stipo Dajaković. Od 2017. je u zvanju magistra kineziologije ii kondicionog trenera.

Pranjić je krenuo kao trener igrač na klupi Omonije na Kipru, samostalno je vodio hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje, nudili su mu se poslovi pomoćnika, ali odlučio je isprobati samostalnu karijeru.

Sa Slobodom je saradnja dogovorena do kraja sezone, a Pranjićev glavni zadatak bit će da sačuva Tuzlake u elitnom rangu bh. fudbala. Svoj debi Hrvat će imati na Tušnju protiv Sarajeva nakon reprezentativne pauze, prvog ili drugog aprila.

On je imao izuzetno bogatu igračku karijeru tokom koje je nastupao i za Bayern, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je 58 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.