open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Pranjić: Naoružajte se strpljenjem i ponesite tableta, ne zabrinjava me nedjelja, nego dan poslije
Veliko finale, zadnja utakmica u ovoj sezoni i sigurno je da će biti specifična. Uvjeren sam da će biti pun stadion. Sve ljude koji će doći zamolio bih da se naoružaju strpljenjem i da ponesu svakakvih tableta za smirenje, poručio je Danijel Pranjić, trener Slobode pred utakmicu sa Željom.
26.05.2023. u 11:54
get url
text

Tuzlacima samo pobjeda igra u borbi za opstanak, iako u nekim kalkulacijama i s punim plijenom mogu u niži rang, dok Željo na Tušnju lovi plasman u Evropu.

VEZANI TEKST - Bašić pred Slobodu: Izgubit ćemo budemo li kalkulisali
 

- Možda cijela sezona nije bila stresna, kao što će biti ova utakmica. U takvoj smo situaciji i moramo je prihvatiti sa smješkom. Da smo zaslužili da ostanemo vjerovatno bi to riješili ranije. Cijela sezona je takva kakva jeste, nismo imali pobjedu u gostima i kad staviš sve na papir teško je ostati. Imamo još jednu priliku, hoćemo li je iskoristiti to ćemo vidjeti kad sudija svira kraj - rekao je Pranjić i dodao:

- Spremni smo za utakmicu. Nevjerovatno sam miran, iako je ovakva situacija. Možda su ljudi oko mene pod velikim stresom i to će se osjetiti na dan utakmice. Imali smo takvu situaciju protiv Tuzle, gdje faktički niko nije pričao pa onda Široki. Igrali smo ih dosta, ova će biti specifična jer poslije ove nema popravnog.

On vjeruje da će Sloboda sačuvati status premijerligaša.

- Uvjeren sam da smo mi oni koji više hoće i žele, jer kad se boriš za goli život trebaš napravit sve. Dok ne počne utakmica sigurno će biti nervoze i svega, kad krene onda je borba od prve do zadnje minute. Uz pomoć naše publike mi ćemo izboriti opstanak u ligi - optimista je nekadašnji reprezentativac Hrvatske.

Pranjić je kazao da se u tim poslije povrede vraća Husejinović.

- Husejinović je trenirao cijelu sedmicu, u punom je pogonu. Bit će među 20 igrača, potrebno nam je njegovo iskustvo. Koliko ćemo ga koristiti vidjet ćemo u nedjelju.

- Ne brine me utakmica u nedjelju, brine me dan poslije. Kako god završi, moraš imat nekakav plan. Svi zajedno koji radimo u Slobodi moramo se zamisliti zašto je ovakva situacija već tri-četiri godine. Ovo moramo odraditi, morao izaći, znamo da je u nedjelju bitna utakmica, ali ovo poslije je jako bitno. Kako god završi moramo imati plan. Ne smije se desiti da sutradan u klubu nema nikoga. Tad moramo početi raditi - jasan je Pranjić, indirektno poručivši da menadžment Slobode uopće nema viziju šta i kako dalje.

Utakmica Sloboda - Željo igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni arbitar će biti Irfan Peljto. Meč prenosi MY TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.