open-navfaktor-logo
search
Zabrinjavajuće
Poznato šta muči Novaka Đokovića: Bolest ga "ugasila", mora na duži oporavak
Novak Đoković, svjetski reket broj jedan, po završetku finalnog meča u Beogradu, u kojem je poražen od Andreyja Rubleva, otkrio da ima zdravstvenih problema.
25.04.2022. u 15:53
get url
text

Jučer nije želio previše da priča o detaljima, ali srbijanski mediji pišu kakvi su problemi u pitanju.

- Ako nešto otkaže u motoru teško da motor može da ide, teško na ovom nivou - rekao je Đoković pred 8.500 navijača u Beogradu jučer nakon poraza od Rubleva.

Navijači spekulišu da je riječ o postkovid umoru, koji je bio česta posljedica nakon preležanog koronavirusa.

Ipak, prema informacijama koje je objavila Nova, u tekstu pod naslovom "Bolest ga 'ugasila', mora na duži oporavak", u pitanju je neka vrsta virusa koja traje oko sedam dana, u nekim slučajevima i više. Dolazi do visoke temperature koja iscrpljuje telo. Mnogo ljudi iz svijeta tenisa je u posljednje vrijeme imalo ovaj virus, a povratak u formu je utoliko teži kada se na pauzu doda i ovaj zaista nesrećna okolnost. Osećaj je kao da vas je neko iscijedio.

VEZANI TEKST - Đoković izgubio finale i otkrio šta ga muči: Zabrinut sam, nikada nije bilo ovako

Novinari Sportkluba ispričali su da im je Đoković prije turnira u Monte Carlu rekao da je imao taj virus i da je nekoliko dana imao visoku temperaturu, što je u velikoj mjeri utjecalo na njegovo izdanje u Kneževini.

Đoković je odlučio da ne priča previše o tome jer prosto ne želi da umanji uspjeh Rubleva u Beogradu. Rekao je najprije da je umoran, a tek je na kasnije insistiranje istakao da se brine da je u pitanju neka bolest.

- Ono što mogu reći je da sam umoran. Mogao sam da ispadnem i u prvom kolu. Iza mene su teški mečevi u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone.

Premda mi je ovaj loš osećaj stigao u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Carlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman - pojasnio je Đoković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.