open-navfaktor-logo
search
Zbog loših rezultata
Poznato koliko su kažnjeni fudbaleri i stručni štab Željezničara
Kako nezvanično saznaje Faktor, fudbaleri i stručni štab najtrofejnijeg bh. kluba kažnjeni su umanjenjem plaće za septembar sa ukupno 60 posto
25.10.2018. u 10:54
get url
text
Trening FK Željezničar

Fudbaleri Željezničara prethodna dva dana bojkotovali su trenažni proces, što je rezultat nezadovoljstva poslije odluke rukovodstva da igrače i stručni štab novčano kazni zbog loših rezultata u prethodnom periodu.

Kazna se odnosila na utakmice PLBiH protiv Mldosti, Slobode i GOŠK-a, koje su odigrane krajem septembra, kao i na susret Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

Kako nezvanično saznaje Faktor, fudbaleri i stručni štab najtrofejnijeg bh. kluba kažnjeni su umanjenjem plaće za septembar sa ukupno 60 posto, što je glavni rezultat nezadovoljstva u svlačionici Plavih u protekla dva dana.

Iz kluba je sinoć saopćeno kako je igračima nakon gostujuće pobjede nad Zrinjskim rečeno da će pored isplate punih primanja za oktobar biti adekvatno nagrađeni u slučaju eventualne pobjede u gradskom derbiju, no duelu s ljutim rivalom prethodi utakmica protiv novajlije Zvijezde 09, koju Plavi dočekuju u ne baš pozitivnom ozračju.

Igrači i stručni štab, kako smo uspjeli saznati, zatražili su sastanak s klupskim rukovodstvom i poslali svoje zahtjeve, koje su pored fudbalera potpisali i članovi stručnog štaba.

Klupsko rukovodstvo Plavih novačnom kaznom reagovalo je poslije krize igre i rezultata, koja je bila evidentna krajem prošlog mjeseca, a fudbaleri, koji su kažnjeni prema klupskom pravilniku, koji su prihvatili onog trenutka kada su svoj potpis stavili na ugovor s klubom.

Je li novonastala situacija na Grbavici, koja sigurno smeta navijačima Plavih, riješena na sinoćnjoj redovnoj sjednici klupskog predsjedništva, bit će poznato danas u 12 sati za kada je zakazan trening izabranika Milomira Odovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.