open-navfaktor-logo
search
Određen mu pritvor
Poznato koga je FUP uhapsio sa 15,5 kilograma spida i više stotina tableta ecstasyja
Sud Bosne i Hercegovine usvojio je danas prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Davudu Šabiću (27), osumnjičenom za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, saopćeno je iz Suda.
14.02.2022. u 19:06
get url
text

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže do 12. marta ili do nove odluke Suda, a određen mu je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak ili utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Šabića su u subotu uhapsili pripadnici Federalne uprave policije u akciji kodnog naziva "Windmolen" na području Zeničko-dobojskog kantona.

VEZANI TEKST - FUP: Uhapšena jedna osoba, u autu mu pronašli drogu u vrijednosti više od 300.000 KM

Kako su, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopćili iz FUP-a, prilikom pretresa automobila koje je zaustavljeno uz asisteniciju policajaca MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pronađeno je 16 paketa sa 15,5 kilograma materije za koju se sumnja da je spid, te PVC vrećica sa više stotina tableta za koje se sumnja da je opojna droga MDMA (ecstasy).

- Osoba se sumnjiči da je drogu transportovala iz Evropske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je veća od 300.000 KM – naveli su iz FUP-a.

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da je 15,5 kilograma droge pronađeno u spremniku za gorivo, kao i da se istraga ovog slučaja nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.