open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Barce otkrio
Poznato ko će sljedeće sezone trenirati Miralema Pjanića
Trener Barcelone Quique Setien i iduće sezone sjedit će na klupi španskog fudbalskog velikana, čiji će dres od naredne sezone nositi bh. reprezentativac Miralem Pjanić.
14.07.2020. u 09:26
get url
text

Ovu informaciju otkrio je predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu u razgovoru za TV3.

- Setien će voditi ekipu u Ligi prvaka. Njegova namjera je voditi tim i iduće sezone, a naša obveza je držati se ugovora koji smo potpisali - kazao je Bartomeu.

Setien je u januaru naslijedio Ernesta Valverdea, ali ni igre ni rezultati nisu ispunili očekivanja, zbog čega ljuti rival Real Madrid već polako pripremaju proslavu.

Posljednjih sedmica španski mediji su se raspisali kako Setien na kraju ove sezone napušta Camp Nou, a čak se licitiralo i s nekoliko imena među kojima su bili Xavi Hernandez (40), Ronald Koeman (57), Mauricio Pochettino (48), Roberto Martinez (46), kao i trenutni trener Barcelonine B ekipe Javier Garcia Pimienta (45).

Blaugrana je trenutno na drugom mjestu La Lige sa četiri boda manje od Real Madrida koji će vrlo vjerojatno postati novi prvak, s obzirom da mu u preostala dva kola trebaju samo dva boda kako bi i teoretski osigurao titulu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.