open-navfaktor-logo
search
Čeka se bijeli dim
Poznato kada će Edin Džeko debitovati u dresu Intera?
Treba sačekati i službenu potvrdu, jer italijanski mediji mnogo puta su pisali da je posao završen, a Dijamant je još u Romi
20.07.2019. u 11:15
get url
text

Sve je dogovoreno i čeka se još samo bijeli dim kako bi bilo i službeno potvrđeno da je Edin Džeko novi napadač Intera.

Kako smo sinoć pisali Roma i Inter obavili su novu rundu pregovora, a kako piše Gazzetta dogovor je postignut i Dijamant će se uskoro priključiti Nerazzurrima na turneji u Aziji.

Informacije iz Italije govore da je rimski klub popustio i snizio prvobitnu cijenu koja je iznosila 20 miliona eura, a da je ustupak napravio i milanski klub koji je ponudu sa 12 povisio na 15 miliona eura. Gazzetta navodi da u trannsfer neće biti uključen nijedan drugi fudbaler, već će Inter Džeku "isplatiti u kešu".

Isti izvor navodi da kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine prvu utakmicu u dresu Intera odigrati 27. jula protiv PSG, odnosno da Antonio Conte na njega neće računati u duelu protiv Juventusa (24. jula). U najgorem slučaju Dijamant će zaigrati protiv Tottenhama (4. augusta). 

No, treba sačekati i službenu potvrdu iz klubova, jer italijanski mediji nebrojeno puta do sada su pisali kako je posao završen, a Džeko za to vrijeme trenira sa Romom.

Na meti Intera je i Romelu Lukaku, napadač Manchester Uniteda, ali je dolazak belgijskog napadača mnogo komplikovaniji posao, s obzirom na to da klub sa Old Trafforda traži (ne)moguće obeštećenje od 83 miliona eura, što je, za Inter, u ovom trenutku, nerealna cifra. 

Džeku bi u vrhu napada Rome trebao naslijediti Gonzalo Higuain, koji bi za šest miliona eura trebao stići na posudbu iz Juventusa. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.