open-navfaktor-logo
search
Politika i sport
Poznato kada će Disciplinska komisija FSBiH raspravljati o kazni za Borac
Sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana naredne sedmice.
28.02.2023. u 21:05
get url
text

Kako je Faktoru potvrđeno iz krovne kuće bh. fudbala, sastanak "disciplinaca" zakazan je za ponedjeljak (6. mart) u 11.30 sati, a jedna od glavnih tema bit će FK Borac, odnosno navijači ovog kluba.

Kao što smo pisali, Takmičarska komisija FSBiH prijavila je Banjalučane i FK Rudar Prijedor zbog političkih poruka i veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića tokom utakmica ovih timova u osmini finala Kupa BiH. Incident je, potvrđeno je ranije za Faktor, u svom izvještaju zabilježio i delegat Ilija Smiljanić, a o izvjesnim sankcijama odlučivat će DK FSBiH na sjednici zakazanoj za ponedjeljak.

VEZANI TEKST - Političke poruke i veličanje ratnog zločinca: Rudar i Borac prijavljeni Disciplinskoj komisiji FSBiH

U međuvremenu, navijači Borca ponovo su umiješali politiku u sport, a tokom meča 20. kola PLBiH prošlog petka u meču protiv Širokog Brijega. Lešinari su razvili transparent podrške Rusiji, a na njemu je pisalo "Slava Rusiji" i to na dan godišnjice početka ruske agresije na Ukrajinu.

Fotografiju na kojoj se vidi politička poruka objavio je Borac na svojoj Facebook stranici, a ne sumnjamo da je u svom izvještaju to naveo i delegat Radika Marić.

Članovi DK FSBiH će u ponedjeljak imati pune ruke posla jer će osim prekršaja iz 20. i 21. kola Premijer lige raspravljati i o propustima u mečevima osmine i četvrtfinala Kupa BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.