open-navfaktor-logo
search
Preplavljeni obavezama
Poznato kada će Disciplinska komisija FSBiH odlučivati o kazni za Čelik
Prema članu 63. Disciplinskog Pravilnika N/FSBiH Čeliku prijeti oduzimanje od tri do 12 bodova
12.11.2019. u 16:11
get url
text

Naredna sjednica Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održat će se tek sljedeće sedmice. Prema riječima Josipa Rose, predsjednika ovog tijela, glavni razlog zbog kojih će se sastanak "disciplinaca" održati tek naredne sedmice je administrativne prirode.

- Sjednicu Disciplinske komisije N/FSBiH nismo sazvali zbog mnogo administrativnog posla oko reprezentativnih obaveza. Kolege u Savezu imaju mnogo obaveza, a nakon što konsultujemo i sve članove komisije, najvjerovatnije da će se sjednica održati u narednoj sedmici. Mogao bi to biti u utorak ili srijeda - kazao je Roso za Faktor, te još jednom naglasio kako su plod ove odluke isključivo reprezentativne obaveze kojih ovih dana ima mnogo.

Naredna sjednica DK N/FSBiH u posebnom je fokusu javnosti jer će se na njoj, između ostalog, odlučivati o kazni za NK Čelik zbog neodigravanja utakmice 15. kola u gostima kod Željezničara.

Iako su izmirili sva sporna dugovanja, utakmica na Grbavici registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist Željezničara, a članovi Disciplinske komisije N/FSBiH na narednoj sedmici trebali bi izreći kaznu za klub sa Bilinog polja. Prema članu 63. Disciplinskog Pravilnika N/FSBiH Čeliku prijeti oduzimanje od tri do 12 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.