open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Poznato gdje će košarkaški Zmajevi ugostiti Češku
Muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se održava 2023. godine, počinje 26. novembra ove godine.
14.10.2021. u 11:06
get url
text

Borbu za plasman na Mundobasket izabranici Vedrana Bosnića počinju utakmicom protiv selekcije Česške Republike na domaćem terenu.

Naša reprezentacija, koju u 2022. godini očekuje nastup na Eurobasketu, Čehe će ugostiti u dvorani "Mirza Delibašić".

I taj podatak još uvijek nije objavljen i na zvaničnoj internet stranici FIBA-e, nju je za Faktor potvrdio generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan.

- Susret protiv Češke igrat će se u dvorani "Mirza Delibašić" - kazao je Čolan, te dodao:

- Koliko će navijača biti u dvorani zavisit će isključivo od epidemiloške situacije u našoj zemlji, od će dikirati i broj ulaznica koje ćemo pustiti u prodaju za ovaj meč.

Tri dana nakon utakmice protiv Češke, košarkaški Zmajevi gostuju kod Bugarske, selekcije koju su u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket nadigrali u oba susreta.

Osim Pored Češke i Bugarske u grupi E, u kojoj nastupa naša muška reprezentacija, igrat će i Litvanija.

Za razliku od mečeva najboljih bh. košarkaša, termini utakmica naše ženske selekcije u kvalifikacijama za Eurobasket već su potvrđeni.

Prvu utakmicu protiv Belgije, tim koji je protekli kontinentalni šampionat završio na petom mjestu, igrat će 11. novembra u dvorani "Mirza Delibašić", s počekom u 20 sati. Tri dana kasnije, u terminu od 19 sati, ekipa Gorana Loje gostuje u Skoplju kod Sjeverne Makedonije. Utakmica će se igrati u SRC Kale.

Uz Belgiju i Sjevernu Makedoniju u grupi sa Zmajicama nalazi se i selekcija Njemačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.