open-navfaktor-logo
search
Pala odluka
Poznato gdje će Borac u nedjelju dočekati Sarajevo
Jedan od dva derbija 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu predstojećeg vikenda igrat će Borac i Sarajevo.
18.07.2022. u 17:45
get url
text

Zbog rekonstrukcije Gradskog stadiona ovaj meč neće moći biti odigran u Banjoj Luci, a domaćini su razmišljali gdje će ugostiti Bordo tim.

Birali su između Modriče i Bosanskog Novog, a ako je vjerovati Fudbalskom savezu BiH odabrali su stadion Slobode.

Naime, u Cometu je potvrđeno da će Borac i Sarajevo snage odmjeriti u nedjelju od 17 sati u Bosanskom Novom. Utakmica će biti emitovana u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport. 

Borac je evropsku utakmicu protiv ekipe B36 u prvom pretkolu Konferencijske lige igrao u Modriči, a večeras će na stadionu Dr. Milan Jelić u 1. kolu PLBiH ugostiti Slogu iz Doboja. Ipak, Banjalučani su sada odlučili da će Sarajevo ugostiti u Bosanskom Novom.

Poznati su termini još tri utakmice 2. kola. Program počinje u subotu u Modriči, gdje će Sloga biti domaćin Leotaru. U nedjelju su na rasporedu još dva meča. Široki Brijeg i Sloboda igraju od 19 sati, a od 21 sat na rasporedu je duel Zrinjski - Željezničar.

Meč Velež - Igman je odgođen na zahtjev Rođenih, a s obzirom na to da nema termina meča Tuzla City - Posušje, ovog vikenda se vjerovatno neće igrati ni ovaj duel.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.