open-navfaktor-logo
search
ŽRK Ilidža
Poznati učesnici 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"
Ženski rukometni klub Ilidža organizuje turnir u znak sjećanja na Adelu Merdžanić, legendarnu bh. rukometašicu.
01.09.2021. u 12:50
get url
text

Turnir će se igrati u subotu 11. septembra u dvorani Sabit Hadžić na Ilidži, a na njemu će učestvovati četiri ekipe. Pored organizatora turnira ŽRK Ilidža, svoje učešće potvrdile su i ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Adela Merdžanić je preminula u februaru ove godine, nakon što je izgubila bitku sa teškom bolešću. Sjajnoj bh. rukometašici dijagnosticiran je rak debelog crijeva, ali i pored svih napora ljekara i finansijske pomoći koju je dobila za liječenje, nije uspjela da se izbori i pobijedi opaku bolest.

ŽRK Ilidža, klub u kojem je Merdžanićeva provela veći dio svoje karijere, u znak sjećanja na nju i sve što je učinila tokom i nakon svoje karijere, organizuje memorijalni turnir koji će nositi njeno ime. U organizaciju samog turnira uključen je veliki broj ljudi, njenih kolegica, trenera, ali i osoba koji su u Adeli imali prijatelaj za cijeli život. Ilidžanci su podršku dobili prvenstveno od porodice Merdžanić, sportskih klubova, ali i općinskih i kantonalnih vlasti.

Iz ŽRK ilidža se nadaju da će utakmicama moći prisustvovati gledaoci, kako bi i na taj način mogli odati počast jednoj od najboljih rukometašica koje je ova država imala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.