open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Arsenala
Poznati TV komentator zagovara transfer Kolašinca, Zmaja hvalio i savjetnik za transfere
Iako s Arsenalom ima važeći ugovor do ljeta 2022. godine, malo je onih koji vjeruju da će posljednju godinu ugovora Sead Kolašinac provesti u dresu Topnika.
16.06.2021. u 14:14
get url
text

Reprezentativcem Bosne i Hercegovine, koji je proljetni dio protekle sezone odigrao na posudbi u Schalkeu koji je ispao iz Bundeslige, u proteklom periodu povezivao se s nekoliko timova.

Klub iz Gelsenkirchena želio je zadržati Kolašinca, no Rudari nisu bili u stanju ispuniti finansijske uvjete nastavka saradnje sa bh. defanzivcem.

Ime našeg Zmaja često se vezivalo i za Napoli, a poznati TV komentator Raffaele Auriemma u programu Tele A govorio je o mogućem transferu Kolašinca u redove kluba sa juga Italije.

- Mnogo puta sam u posljednje vrijeme počitao da se za klub Aurelija De Laurentiisa vežu neka imena, no rijetki spominju Kolašinca. On je bio u sastavu Schalkea koji je ispao u niži rang, a tamo je igrao kao posuđeni igrač Arsenala s kojim je pod ugovorom. Njegov ugovor istječe 2022. godine, a to bi mogao biti potencijalno dobar posao - kazao je poznati TV komentator i voditelj, te dodao:

- Mislim da je Napoli jedini klub koji može kupiti Kolašinca. Ponavljam, mogla bi to biti veoma izazovna operacija za klub Aurelija De Laurentiisa.

Da bi Kolašinac mogao biti interesantan Napoliju potvrđuju i riječi Salvatorea Bagnija.

- Govorimo o igraču koji s velikim iskustvom i koji bi mogao biti koristan Lucianu Spallettiju jer se dobro snalazi u ofanzivi i defanzivi - kazao je čovjek koji u Napoliju ima ulogu savjetnika za transfere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.