open-navfaktor-logo
search
Nokaut faza
Poznati prvi četvrtfinalisti Lige prvaka: Leipzig deklasirao viceprvaka, čarobna noć za Iličića u Španiji
Leipzig i Atalanta prvi put u svojoj historiji igrat će u četvrtfinalu Lige prvaka.
10.03.2020. u 22:53
get url
text

Leipzig je u revanšu osmine finala pred svojm navijačima pobijedio prošlogodišnjeg finalistu, ekipu Tottenhama rezultatom 3:0 i sa ukupnih 4:0 prošao među osam najboljih.

Golove za njemačkog predstavnika postigli su Sabitzer u 10. i 21. minuti i Forsberg u 87. minuti. Vrijedu istaknuti da oni idu i na dušu golmanu Gugi Llorisu, koji nije imao svoju noć.

Za razliku od meča u Njemačkoj, duel za pamćenje, pred praznim tribinama zbog straha od koronavirusa, odigrali su Valencija i Atalanta. Slavili su gosti sa 4:3, a briljirao je Slovenac Josip Iličić koji je postigao četiri gola (dva iz penala).

Na Mestalli je viđeno mnoštvo preokreta. Vodila je Atalanta sa 1:0 i 2:1, a zatim Valencija sa 3:2, da bi gosti koji u svim utakmicama igraju za gol više na kraju slavili sa 4:3.

Italijanski predstavnik je u prvoj utakmici slavio sa 4:1, tako da u četvrtfinale prolazi sasvim zasluženo sa ukupnih 8:4.

Sutra na Anfieldu igraju Liverpool i Atletico Madrid, dok će PSG dočekati Borussiju Dortmund. Utakmica u Parizu igrat će se bez prisustva navijača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.