open-navfaktor-logo
search
Poraz u Amsterdamu
Poznati portal ocijenio Zmajeve za partiju protiv Nizozemske, ocjenu dobio i igrač koji nije nastupio
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju navečer doživjela je treći poraz u drugoj sezoni Lige nacija, nakon što ju je Nizozemska nadigrala s 3:1.
16.11.2020. u 07:44
get url
text

Poslije prvih 45 minuta na Johan Cruijff Areni bilo je jasno da će Lale stići do drugog trijumfa jer su već na poluvremenu imale dva gola prednosti, a u prilog tome išla je i jako slaba partija izabranika Dušana Bajevića, ali i treći pogodak Nizozemaca poslije deset minuta igre u nastavku susreta.

VEZANI TEKST - Porazom u Amsterdamu od Nizozemske: Zmajevi ispali iz evropske elite

Sve što su Zmajevi uspjeli napraviti bio je gol Smaila Prevljaka u 63. minuti poslije asistencije Edina Višće.

Upravo je napadač belgijskog Eupena, koji je na teren ušao dvije minute prije negoli će zatresti mrežu protivnika, dobio najvišu ocjenu među bh. fudbalerima. Poznati portal Sofascore.com mu je za pola sata na terenu dao 7,4.

Nekoliko dobrih intervencija Ibrahimu Šehiću je donijelo ocjenu 7,3, dok su Edin Višća i Miralem Pjanić za svoje nastupe dobili 7,2.

Kako je igrala naša odbrana najbolje govore ocjena defanzivaca, među kojima se poznatom portalu potkrala i jedna greška. Naime, umjesto Dennisa Hadžikadunića Sofascore je u početni sastav uvrstio Amira Hadžiahmetović, koji zbog povrede mišića uopće nije stigao na pripreme naše selekcije. Nastup "Hadžiahmetovića" (Hadžikadunić op.a) ocijenjen je sa 6,1, što je najslabija ocjena u našem timu. Po 6,2 od startera dobili su Sead Kolašinac i Gojko Cimirot, dok je Darko Torodović, koji prvobitno nije bio najavljen u početnom sastavu, zaradio 6,3.

Najbolji pojedinac u našoj odbrani bio je Siniša Saničanin (6,6). Po 6,5 dobili su Amer Gojak i Rade Krunić, koliko je dobio i rezervista Vladan Danilović, dok je Armin Hodžić za 61 minutu igre ocijenjen sa 6,8.

Za 12 minuta na terenu Amar Rahmanović je dobio 6,4, a njegov klupski kolega Benjamin Tatar 6,6, što je u rangu prosječne ocjene našeg nacionalnog tima (6,66).

Memphis Depay bio je najbolje ocijenjeni igrač susreta u Amsterdamu sa 8,7, dok dvostruki strijelac Georginio Wijnaldum, koji je sinoć nosio kapitensku traku Nizozemske, zaradio 8,6. Ono što je zanimljivo jeste da je dvostruki asistent, Denzel Dumfries, dobio "samo" 7,4.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.