navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
BBC World Service

Poznati gosti popularnog programa "The Art Hour on Tour", 11. oktobra snimanje u Sarajevu

Na pozornici će svirati muzičari: Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a u diskusiji će učestvovati nagrađivana rediteljka "Snijega" i "Djece Sarajeva", Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Androvik

Objavljeno: 03.10.2019. u 17:46
get url
text
Nikki Bedi: Voditeljica programa

BBC World Service će snimati u Sarajevu svoj svjetski poznati program pod nazivom "The Arts Hour on Tour". Na pozornici će svirati muzičari: Dubioza kolektiv i Helem Nejse, a u diskusiji će učestvovati nagrađivana rediteljka "Snijega" i "Djece Sarajeva", Aida Begić, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala, konceptualna umjetnica Smirna Kulenović i komičar Filip Androvik.

Sa njima će Nikki Bedi sa BBC-ja razgovarati o ulozi koju umjetnici i kreativci imaju u stvaranju nove ere kulturnog života u Sarajevu. Program će biti emitiran širom svijeta na BBC World Service u subotu, 26. oktobra i bit će dostupan, nakon toga, na web stranici BBC World Service, www.bbcworldservice.com/artshour .

The Arts Hour on Tour je mjesečna emisija o umjetnosti koju realizira BBC World Service, a koja istražuje savremenu kulturu u velikim gradovima širom svijeta. Sa muzikom uživo, slam poezijom, komičnim nastupima, velikim imenima koji se pojavljuju i bogatom diskusijom, serija približava slušaocima atmosferu kao da su i sami lokalci.

Datum snimanja: petak 11. oktobar, ulaznice su besplatne online na www.pozoristemladih.ba.