Na današnoj, 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva usvojena je odluka o dodjeli priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" našoj najboljoj biciklistkinji Lejli Njemčević, interdisciplinarnoj umjetnici Edini Selesković i muzičaru, producentu i DJ-u Mladenu Solomunu, najboljoj bh. plivačici Lani Pudar te Faruku Šabanoviću, umjetniku, animatoru, scenaristi i režiseru.

Na današnoj sjednici gradske vijećnice i vijećnici su usvojili odluke i da se nagrada "Sarajevska pahuljica" dodijeli Luni Jusufović, te grupi koju čine članice i članovi bosanskohercegovačkog tima/ekipe na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO).

Donijeta je i Odluka o imenovanju Odbora za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2023. godini, a usvojeni su i zaključci kojima se u javnu raspravu upućuju i nacrti Programa rada Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2023. godinu i Programa međunarodne saradnje Grada Sarajeva za 2023. godinu.

Na početku sjednice gradski vijećnici su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast pripadnicima Vojne policije Armije RBiH i MUP-a RBiH koji su ubijeni na današnji dan 1993. godine, prilikom akcije "Trebević 2" te ubijenim policijskim službenicima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su ubijeni prije četiri godine u naselju Alipašino Polje, izvršavajući svoje redovne zadatke.