open-navfaktor-logo
search
Akcija "Mreža 3"
Poznata imena uhapšenih: Evo šta su policijski timovi MUP-a ZDK našli u pretresima
Jednog od osumnjičenih Maglajlija sinoć su na osnovu razmjene podataka i obavljenih razgovora i kontakata na području Doboja uhapsili pripadnici MUP-a RS-a
18.12.2019. u 16:59
get url
text

Policija Zeničko-dobojskog kantona dostavit će Kantonalnom tužilaštvu ZDK izvještaj protiv 20 osoba uhapšenih danas u akciji kodnog naziva "Mreža 3", zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U sklopu ove akcije danas su policijski timovi MUP-a ZDK, uz korištenje službenih policijskih pasa, pretresli 31 lokaciju u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju.

U pretresima su pronašli i oduzeli drogu namijenjenu za uličnu prodaju, koja će biti predmet potrebnih vještačenja i mjerenja, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizna mjerenja, tri ručne bombe, tri pištolja, kao i druge predmete, koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Na području Zavidovića uhapšeni su Amel H. (39), Emir L. (30), Adnela M. (21), Rašid H. (30), Mustafa A. (29), Tarik Z. (23), Sabahudin M. (39) i Alen D. (37).

Uhapšene su i Maglajlije Senad O. (36), Armin A. (27), Almir M. (32), Belmin H. (25), Amir A. (27), Samir Z. (33) i Admir M. (38). Za dvojicom Maglajlija se traga, a radi se o, kako saznajemo Ernadu O. i Benjaminu O.

U Tešnju su uhapšeni Goran H. (40), Benjamin R. (27), Admir S. (23), Maid M. (29) i Ervin L. (34).

Svi oni će, nakon završene kriminalističke obrade u policiji, biti predati Tužilaštvu ZDK u dalju nadležnost.

Šest osoba je nakon pretresa i obrade pušteno na slobodu.

{$galerijaFotografija}

- Prema operativnim saznanjima prikupljenim tokom akcije, osobe koje su meta ove akcije su u periodu od januara do decembra 2019. godine, na području Zeničko-dobojskog kantona, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima. U okviru ove policijske akcije je ostvarena dobra saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske - saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Jednog od osumnjičenih Maglajlija sinoć su na osnovu razmjene podataka i obavljenih razgovora i kontakata na području Doboja uhapsili pripadnici MUP-a RS-a. Kod njega su tom prilikom pronađena narkotička sredstva, koja su inače meta ove akcije.

{$galerijaFotografija}

- Aktivnosti u okviru akcije "Mreža III" se nastavljaju sa ciljem dokazivanja i dokumentovanja krivičnih djela koja su počinile uhapšene osobe - naveli su iz MUP-a ZDK.

Akcija Mreža 3, oduzeti droga i oružje, MUP ZDK, 19.12.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.