open-navfaktor-logo
search
Želio ih u timu
Poznata imena igrača zbog kojih je nastao sukob Flicka i Salihamidžića
Sukob i nesuglasice između Hansija Flicka i Hasana Salihamidžića, dvojice važnih figura u redovima Bayerna, proteklih je mjeseci jedna od glavnih sportskih tema u njemačkim medijima.
21.04.2021. u 14:38
get url
text

VEZANI TEKST - Navijači Bayerna pokrenuli peticiju o smjeni Hasana Salihamidžića

Manje-više poznato je da je trener Bayerna nezadovoljan zbog činjenice da mu bivši Zmaj kao sportski direktor nije dozvolio da se miješa u transfer-politiku.

Kao trener koji je u protekloj sezoni osvojio sve što se moglo osvojiti, Flick je želio veće ovlasti kada je riječ o angažmanu novih igrača.

Prošlog ljeta Flick je u vlastitoj režiji pozvao nekoliko igrača i razgovarao s njima o potencijalnom transferu u redove Bavaraca, što se uopće nije svidjelo rukovodstvu kluba sa Allianz Arene, a posebno Salihamidžiću, kojem se trener Bayerna tako miješao u posao.

Kako piše SportBil Flick je na svoju ruku kontaktirao Marija Gotzea, Timu Wernera i Benjamina Henrichsa. Na kraju se Henrichs priključio RB Leipzigu, Werner je pojačao Chelsea, dok se Gotze obreo u redovima PSV-a.

Umjesto tri pomenuta fudbalera u Bayern su stigli Bouna Sarr, Marc Roca i Douglas Costa, koji kod Flicka ne igraju važnu ulogu u timu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.