Poznata glumica i pjevačica klonirala psa dva puta

objavljeno: 28.02.2018. u 17:59

Pjevačica i glumica Barbra Streisand (75) ispričala je početkom sedmice za američki holivudski časopis Variety kako je uspješno klonirala svog tulearskog psa Samanthu. Psu su veterinari prošle godine iz želuca i usta izvadili stanice prije nego što je uginuo u 14. godini, a sada Streisand uživa u društvu njegova dva klona, Miss Violet i Miss Scarlett. Uz njih ima i kujicu Fanny, koja je iste pasmine.   

- Violet i Scarlett imaju različite karaktere. Čekam da još malo narastu pa da vidim imaju li Samanthine “duboke” oči i njenu ozbiljnost. Nadam se da će joj nalikovati - rekla je za tulearske pse.

Kada su klonirani psići stigli u njen luksuzni dom u Kaliforniji, Barbra ih je obukla u crveni i ljubičasti kaputić, kako bi ih mogla razlikovati. Kasnije im je po bojama dala i imena. Nerijetko se hvali kako im kupuje najbolju odjeću, a preferira američkog dizajnera Ralpha Laurena.

Iako se glumica često hvali fotografijama svojih pasa, tek je sada javno otkrila da su dva klonirana. Time je zgrozila dio javnosti koji smatra kako je to pretjerivanje i “igranje s prirodom”.

- Mogla je jednostavno nabaviti pse iste pasmine, a ne cirkusirati. Još malo pa će i sebe klonirati - jedan je od komentara.
Inače, kloniranje je dostupno već dvadesetak godina, a Streisand je jedna od rijetkih koja može priuštiti ovakav luksuz u vrijednosti od 50 do 100 hiljada dolara.

Njenu odluku ispoštovao je i njen suprug, glumac James Brolin (77).